ICONIC Cluster are un nou membru: Silicon Service
June 17, 2018
ICONIC’s Whatsapp Rules
March 23, 2020

Idee simplă și generoasă în lupta cu Pandemia de COVID 19


Comunicat de presă
15.03.2020
Pandemia de COVID 19, confirmată recent de Organizația Mondială a Sănătății, pune statele lumii la grea încercare, iar sub presiune se află nu doar sistemele de sănătate și cele politice, ci și oamenii, a căror înțelepciune și solidaritate sunt testate, în aceste momente, în timp real.
Noi toți, oamenii simpli, vom fi învățat că prin efort individual, dar și prin solidaritate cu ceilalți vom putea învinge.
Din acest motiv, ICONIC CLUSTER Iași, împreună cu studenții de la cursul de Responsabilitate Socială FEAA UAIC, coordonați de prof. Marius Alexa, inspirați de o inițiativă similară realizată de Hilary Duff în Sandy Hill, au tradus și adaptat un formular on-line simplu de utilizat prin care voluntarii din orice comunitate se pot înscrie pentru a oferi ajutor vârstnicilor, persoanelor cu nevoie speciale, sau persoanelor aflate în autoizolare.
Formularul pentru voluntari conține 4 rubrici: Nume, Ce ați putea oferi? (apeluri telefonice sau video apeluri pentru cei care sunt izolați, deplasări, livrări, plimbarea câinelui, îngrijirea copiilor, cumpărături, gătit, etc.) Date de contact (număr de telefon, e-mail, sau linkul către profilul de facebook) și Alte detalii (de exemplu orele la care voluntarii sunt disponibili). Pe de cealaltă parte, formularul pentru cereri conține rubricile: Nume, Cu ce ați dori sa fiți ajutați?, Date de contact, Alte detalii.
De asemeni, formularul oferă Instrucțiuni și informații actualizate despre COVID-19 din sursele oficiale din România: Ministerul Sănătății (http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/), Ministerul Afacerilor Interne, Grupul de Comunicare Strategică (https://www.mai.gov.ro/2020/03/15/), Ministerul Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/node/51759), dar și din cele de pe plan internațional, oferite de Organizația Mondială a Sănătății.
Cei care consideră că aceasta este o idee bună, pot copia și adapta tabelul pentru comunitatea din care fac parte de la acest link. http://tiny.cc/tz9blz
Suntem convinși că, respectând recomandările autorităților, dar și prin solidaritate cu ceilalți vom putea învinge și trece cu bine de această încercare.

Alexandra Popa – ICONIC Community Manager
[email protected]
Mihai-Alexandru Scutaru – team leader CSR student
[email protected]
0747072593