THE FUTURE IS: SMART SOLUTIONS
October 9, 2020
THINK IAŞI
October 21, 2020

The Future is Smart Solutions

Together for the future!

Pe data de 14 octombrie 2020 a avut loc conferința on-line The Future Is Smart Solutions, conferința finală din cadrul proiectului „Think Iași“*, derulat de Iconic Cluster, în parteneriat cu ARIES Moldova și finanțat de Primăria Municipiului Iași. În cadrul conferinței, președintele Iconic Cluster și Aries Moldova, Marius Alexa a prezentat propunerile de soluții din zona SMART City desprinse pe parcursul derulării proiectului. Conferința a reunit, alături de membri din Iconic Cluster și Aries Moldova, reprezentanți ai comunității IT, precum și din partea autorităților locale și ai mediului academic ieșean.

În prima parte a conferinței au fost prezentate soluțiile care au reieșit în urma seriei de workshop-uri, desfășurate anterior, în faza a doua a proiectului, ce au avut la bază metoda Design Thinking, precum și rezultatele cercetărilor calitative și cantitative realizate în faza incipientă a proiectului.

În partea a doua a conferinței a avut loc o dezbatere pentru a stabili o prioritizare a soluțiilor propuse, demersurile fiind susținute și de președintele ARIES România, domnul Alexandru Borcea. Dintre aceste soluții menționăm următoarele: dezvoltarea unor platforme și aplicații care să asigurare interoperabilitatea dintre bazele de date ale instituțiilor publice; crearea unui HUB pentru Smart Traffic, bazat pe Artificial Intelligence (AI) și Augmented Reality (AR); integrarea tuturor aplicațiilor legate de transportul public, atât local și județean, cât și național.

Cătălin Boghiu, director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart City, din cadrul Primăriei Municipiului Iași, care a participat constant la evenimentele organizate în cadrul proiectului, oferind de fiecare dată un feedback constructiv, a concluzionat că toate ideile colectate sunt bune și pot ajuta la digitalizarea orașului și creșterea calității vieții cetățenilor, subliniind, totodată, importanța datelor deschise în dezvoltarea aplicațiilor de tip smart.

Marius ALEXA
Președinte ICONIC Cluster

* “Proiect finanțat de Municipiul Iași în baza Legii 350/2005 conform contract nr. 52075/02.06.2020”