A Meta-Network of Clusters in the Framework of ClusterPolisee Project. Pilot action, implemented by the Institute for Economic Forecasting
January 6, 2015
ICONIC Cluster la Conferința Afaceri.ro Brașov 2015
April 7, 2015

Iaşul va fi gazda unui festival de tehnologie

Iniţiatorul acestui proiect este Marius Alexa, CEO al companiei Arhipelago, alături de el se vor implica în organizare mai mulţi antreprenori din această zonă de afaceri.

Iaşul va deveni din acest an un punct de reper important promovarea tehnologiei şi inovaţiei. La iniţiativa antreprenorului Marius Alexa, CEO al companiei Arhipelago, Asociaţia ICONIC Cluster Iaşi va organiza în luna octombrie 2015 prima ediţie a Festivalului de Tehnologie „Iaşi Tech Fest”. Bugetul destinat evenimentului se învârte în jurul sumei de 200.000 euro. În cadrul reuniunii, pe care organizatorii o doresc a fi cea mai mare manifestare anuală de profil din ţară, se vor reuni expozanţi, speakeri, parteneri şi sponsori în domeniul ştiinţei şi al tehnologiilor inovatoare din cadrul centrelor academice importante din România, institutelor de cercetare, instituţiilor publice locale şi guvernamentale sau al companiilor inovatoare.

Alături de proprietarul Arhipelago, printre iniţiatorii acestui proiect ambiţios se numără Ovidiu Gelu Tudose (Inoesy), Adrian Mironescu (Wiron), Ştefan Teisanu (FAPTE Cluj), Alin Pătru (Travis), Dan Zaharia (Extind), Doris-Amalia Cojocariu (APEC), Daniel Cioancă (Romania One), toţi cei menţionaţi urmând a se implica activ în organizare. “Misiunea acestui eveniment este, pe de o parte, să apropie tinerii de tehnologie şi, pe de altă parte, să încerce să stimuleze şi să dezvolte capacitatea de inovare în domeniul tehnologiei în cadrul companiilor”, a punctat Alexa. Pentru a îndeplini această misiune, Iaşi Tech Fest va cuprinde mai multe secţiuni, urmând a fi organizate conferinţe, expoziţie de tehnologii şi inventică, târg de cariere, concursuri cu premii şi diverse programe de divertisment.

Pe durata desfăşurării evenimentului, organizatorii susţin că vor atrage peste 300 instituţii publice şi private şi 30.000 de vizitatori. “Vor fi invitate firme private de profil, reprezentanţi ai celor mai importante universităţi din ţară, ai clusterelor naţionale şi internaţionale din domeniile IT, automatică, mecatronică şi auto şi reprezentanţi ai instituţiilor publice. De asemenea, ne propunem ca la acest eveniment să participe persoane de referinţă în domeniul tehnologiei şi nu numai”, a adăugat Alexa. Un accent important se va pune pe organizarea unor competiţii şi concursuri care să aducă în prim-plan ideile inovatoare ale tinerilor, şi nu numai, prin oferirea unor oportunităţi de promovare a creativităţii lor. Astfel, la finalul evenimentului, cele mai interesante proiecte vor primi premii consistente, au subliniat organizatorii.

Sursa articolului: Ziarul de Iași