Varujan Pambuccian: “Este nevoie să accelerăm tranziția de la modelul fabricii de soft la cel al centrului de cercetare-dezvoltare sau al serviciilor cu valoare adăugată mare.”
June 9, 2015
Soluție inovativă pentru securitatea datelor personale în cadrul proiectului OPERANDO
June 19, 2015

Impresii de la Misiunea Economica „Invest in North-East Romania” din cadrul Expozitiei Mondiale EXPO Milano 2015

Expozitia Universala EXPO Milano 2015 si-a deschis portile pe 1 mai 2015, iar timp de 6 luni, la Pavilionul Romaniei, vor fi organizate expozitii si activitati culturale.

In acest sens, pe data de 11 iunie, in Pavilionul Romanei din cadrul Expozitiei, s-a desfasurat Conferinta Invest in North-East Romania, unde au avut loc o serie de activitati, dezbateri si discutii cu reprezentanti atat din Romania cat si din Italia. Acest eveniment a fost organizat de Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, Arhipelago, ADR Nord Est si Tehnopolis.

Conferinta a fost deschisa cu un mesaj de bun-venit adresat de domnul Comisar General al Romaniei la EXPO Milano, Georgian Ghervasie, un pilon important in indeplinirea obiectivelor delegatiei Invest in North-East Romania la acest eveniment.

Apoi, domnul consul George Bologan a vorbit despre avantajele deschiderii unei afaceri in Romania iar doamna Gabriela Macoveiu (ADR Nord-Est) a explicat pe larg tuturor strainilor prezenti oportunitatile existente pentru cei care aleg sa investeasca in regiunea de Nord-Est a Romaniei.

Domnul Dumitru Luca a subliniat rolul Universitatii Al. I. Cuza in formarea specialistilor in timp ce doamna Mihaela Luca, reprezentanta a Academiei Romane, a dus discutia in sfera cercetarii.

Conferinta a continuat cu prezentarea domnului Razvan Doleanu, reprezentant al Primariei Iasi, care a expus proiectele de succes ale Iasului din ultimii ani.

Ulterior, participantii au aflat noutati din domeniul pietei consultantei dar si a externalizarii serviciilor, de la doamna Dana Ghinet si de la domnul Alexandru Lazescu. Marius Alexa, organizatorul principal al acestei Misiuni Economice, a prezentat clusterul ICONIC, un cluster de new media infiintat in orasul Iasi.

Italy-Romania Business Forum a fost deschis de catre doamna Chiara Milani din partea JCI Italia care a vorbit de avantajele cooperarii internationale. Apoi, domnul Ercole Cauti, manager al grupului METRON si un vechi colaborator in proiectele regiunii de Nord Est, si-a exprimat interesul de a face parte din noile proiecte majore ale acestei regiuni de dezvoltare. Nu in cele din urma, domnul Domenico Farinelli, reprezentant al sectorului agroalimentar, a manifestat clare intentii de a investi in regiunea noastra.

Pentru destinderea participantilor, la restaurantul pavilionului, a avut loc o sesiune de networking, unde s-au servit mancaruri specifice romanesti si s-a degustat vin marca Gramma Wines, avand drept somelier pe doamna Ioana Olteanu.

Un moment important de mentionat in cadrul acestor zile a fost reprezentat de intalnirea delegatiei noastre cu reprezentanti ai Camerei de Comert a Lombardiei, ocazie cu care s-au stabilit premisele unei viitoare colaborari pe proiecte comune.

Prezenta delegatiei „Invest in North-East Romania” si-a atins telul propus si a reprezentat cu succes oportunitatile de business ale regiunii noastre. Membrii acesteia se vor intoarce in tara sambata, 13 iunie.