The Future is Smart
September 11, 2020
The FUTURE is: SmartMobility
September 23, 2020

The Future is Smart

În a doua jumătate a lunii septembrie a avut loc conferința on-line The Future Is Smart, prima conferința din cadrul proiectului Think Iași[*], derulat de Asociația Iconic Cluster, în parteneriat cu ARIES Moldova și finanțat de Primăria Municipiului Iași. În cadrul conferinței, invitații speciali au prezentat soluții din zona SMART City pe care deja le-au implementat în diferite orașe, atât din țară, cât și din străinătate.

Ilan Aviv, CEO al companiei Silicon Service, a prezentat soluțiile furnizate pentru supravegherea traficului în Tashkent și Abu Dhabi, precum și modul în care a fost implementat conceptul de SMART City în Tel Aviv (Tel Aviv Nonstop City).

Din partea Primăriei Iași, domnul Cătălin Boghiu, director executiv în cadrul Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart City, a susținut o prezentare pe tema Smart City, necesitatea tranziției de la Smart City la oraș Inteligent, și, de asemenea, a prezentat și inițiativele locale derulate în acest domeniu, în contextul în care, anul acesta, Iașiul s-a calificat în competiția europeană Intelligent Cities.

Bogdan Florea, Senior software Developer la Yonder, a prezentat traseul de la idee la implementare a aplicației HeredItIs, utilizată deja cu succes nu numai în Iași ci și în alte orașe din țară precum Bucuresti, Constanta și Oradea, ca și tracker smart al transportului în comun.

La finalul conferinței, Cosmin Angheloni, Business Development Manager la Humagnetic, a organizat un workshop de Design Thinking, prefațând astfel următoarea serie de workshop-uri din cadrul proiectului Think Iași. Participanții la aceste workshop-uri, folosindu-se de Design Thinking, vor dezvolta soluții SMART pentru problemele orașului, identificate în urma cercetării desfășurate anterior în cadrul proiectului.

Conferința, organizată on-line pe platforma Zoom, a fost transmisă Live și pe paginile de Facebook Iconic Cluster, ARIES Moldova și Think Iași și poate fi vizionată în reluare accesând aceste pagini.


*“Proiect finanțat de Municipiul Iași în baza Legii 350/2005, conform contract nr. 52075/2.06.2020”