ICONIC Trade Show
June 25, 2020
The Future is Smart
September 11, 2020

Together for the future!

THINK IAȘI

Comunitatea IT ieșeană se implică în problemele municipiului 

În prezent, zona Metropolitană Iași cuprinde peste 500 mii de locuitori, ceea ce înseamnă mai mult de 50% din populația județului Iași, deși reprezintă doar 15% din suprafața totală a acestuia. Din acest motiv este nevoie de o bună gestionare a potențialelor crize rezultate din creșterea rapidă urbană prin identificarea unor abordări inovatoare pentru o dezvoltare durabilă a Iașului, care să asigure accesul la infrastructură și servicii sociale pentru o populație urbană aflată în creștere.

În acest context, Asociația ICONIC Cluster, în parteneriat cu ARIES Moldova, a inițiat proiectul THINK IAȘI cu scopul de a stimula inovarea, creativitatea și colaborarea între organizațiile din mediul public, privat și universitar în vederea identificării de soluții IT pentru rezolvarea problemelor constatate la nivelul municipiului Iași din zona Smart, cu accent pe poluare, mobilitate, informatizare și digitalizare, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a Iașului.

Acest proiect, finanțat de Primăria Municipiului Iași, se va desfășura în municipiul Iași, în perioada 1 august – 31 octombrie. În același timp, proiectul se dorește a fi un model de bună practică pentru dezvoltarea unui Pooled know-how, a unui Think-Tank în zona Smart, benefic pentru toate părțile implicate.

Obiectivele proiectului THINK IAȘI constau în dezvoltarea unei metodologii de participare publică, utilizând instrumente digitale, pentru identificarea, prioritizarea și soluționarea colaborativă a unor probleme din zona Smart City, cât și în realizarea unui profil al problemelor orașului pe baza datelor furnizate de companii.

„Prin intermediul proiectului THINK IAȘI dorim să construim un viitor mai bun pentru toți cetățenii municipiului Iași, iar o metodă bună de a atinge acest obiectiv este să lucrăm împreună“, declară Marius Alexa, președintele ICONIC Cluster.

În vederea atingerii obiectivelor proiectului, ICONIC Cluster, în parteneriat cu ARIES Moldova, vor organiza, în perioada 16 septembrie – 5 octombrie 2020, o serie de 4 conferințe și workshop-uri pe tema SmartCity, alături de companiile participante din industria ICT din Iași. La finalul proiectului va fi prezentat, tot în cadrul unei conferințe, un raport cu principalele soluții identificate.

Marius Alexa
Președinte ICONIC Cluster